Lukumummit ja -vaarit

Suomessa lähes kaikki lapset oppivat tarkan lukutaidon, mutta osa lapsista ei saavuta sujuvaa lukutaitoa. Jos lukeminen on hidasta ja työlästä, lapsi alkaa helposti vältellä sitä. Se taas lisää riskiä syrjäytyä myöhemmin koulutuksesta ja työelämästäkin.

MLL Etelä-Tuusulan yhdistys on käynnistänyt lukumummi ja -vaari -toimintaa yhteistyössä Etelä-Tuusulan koulujen kanssa. Lisää innokkaita vapaaehtoisia tarvitaan vieläkin tukemaan lasten lukemista. Olisitko Sinä yksi uusista lukemisen tukijoista?

Mitä lukumummina tai -vaarina sitten teen?

Luet koululla yhdessä kirjaa niiden lasten kanssa, jotka tarvitsevat lisätukea lukemiseen. Lukemisen jälkeen keskustelette lukemastanne. Tarkoituksena on innostaa lapsia lukemaan yhteisten lukutuokioiden avulla.

Lue lisää lasten lukusujuvuudesta www.lukumummitjavaarit.fi/

Mihin sitoudun?

Käyt koululla lukemassa sovitusti omien mahdollisuuksiesi mukaan, noin kerran viikossa.

Tarvitsenko erityistaitoja?

Et! Iloinen mieli ja innostus lukemiseen riittävät. Saat meiltä ohjausta, perehdytystä ja tukea vapaaehtoistyöhösi.

Miten pääsen mukaan?

Tule mukaan perehdytyskoulutukseen kuulemaan lisää. Voit olla yhteydessä MLL:n Uudenmaan piirin Tanja Aakkoon (tanja.aakko(at)mll.fi tai p. 044 2810 709), joka osaa kertoa seuraavista koulutuksista lähialueellasi. Etelä-Tuusulan yhdistyksen lukumummi ja -vaaritoiminnan yhteyshenkilö on Kaija Korppi (kaija.v.korppi(at).iki.fi).